Extra voordelen bij het opnemen van telewerk in je cafetariaplan

Thuiswerk

Veel bedrijven hebben structureel telewerk ingevoerd omdat dit vele voordelen heeft voor zowel werkgever als werknemer. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog ‘De voordelen van telewerken en het nieuwe werken‘.

In de meeste gevallen voorziet de werkgever al het IT-materiaal, zoals een laptop, zodat de medewerker vlot thuis kan werken. Toch zijn er werknemers die graag nog extra zaken zouden willen om het thuiswerk te vergemakkelijken. Hierdoor kan de kost voor de werkgever hoog oplopen. Gelukkig kan dit opgelost worden door extra voordelen voor thuiswerk op te nemen in het cafetariaplan.

Wat is een cafetariaplan?

Een cafetariaplan is een product ontwikkeld om medewerkers individueel hun verloning te laten samenstellen. Op maat van ieders behoefte maar toch budgetneutraal. Je bepaalt eerst het budget (meer info lees je in ‘Hoe kostenneutraal een cafetariaplan aanbieden aan je werknemers‘.) en daarna welke voordelen je wil aanbieden aan je medewerkers. Het is zoals met een buffet …. je schept op je bord wat je graag wil.

Welke voordelen kan je aanbieden in het cafetariaplan in het kader van thuiswerk?

Je kan extra zaken aanbieden die het thuiswerk vergemakkelijken of voor de inrichting van het kantoor/bureau van de medewerker. Zo kan je in je aanbod volgende zaken opnemen:

  • Een headset om in rust te kunnen werken of om te kunnen deelnemen aan online vergaderingen.
  • De werknemer kan met het budget een printer kopen.
  • De werknemer kan de maandelijkse internetfactuur laten terugbetalen via het cafetariaplan.
  • Wil je je medewerker de kans geven om zijn kantoorruimte (ergonomisch) in te richten voorzie dan eveneens de mogelijkheid om een bureau, bureaustoel of lamp aan te kopen.Deze aankoop is gelimiteerd tot 1 keer per 10 jaar per werknemer. Ik zou wel een limiet op het bedrag zetten, het moet een redelijk en normaal bedrag zijn!

Op deze voordelen wordt geen voordeel in natura gerekend, dus heel interessant voor de werknemer.

Werken je medewerkers structureel thuis, geef ze dan de mogelijkheid om hun leven te vergemakkelijken zonder een extra loonkost voor jou als werkgever!

Wil jij graag je medewerkers meer keuzevrijheid geven? Wil jij je als werkgever onderscheiden van andere bedrijven? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan en we bekijken samen welke meerwaarde een cafetariaplan kan hebben!