Goedkoper en beter

Klachten over je HR of is het allemaal iets te prijzig naar je voorkeur? Dan is Shared HR iets voor jou

Creëert jouw HR ook te weinig toegevoegde waarde voor je business?

Of heb je het gevoel dat je HR medewerker de zaken nodeloos complex maakt? Of mist de HR aan expertise en/of maturiteit? Of heb je misschien zelfs continuïteitsproblemen op vlak van HR? Met de oplossing van sharedHR heb je een duurzame HR oplossing die je geld opbrengt in plaats van geld kost. 

Hoge kosten voor HR en gemiste opportuniteiten

 Wist je dat in zeven op de tien KMO‘s HR gebeurt door iemand die er alleen voor staat, of die nog andere verantwoordelijkheden heeft? Dit zijn de meest gehoorde excuses:

   • “In mijn bedrijf is HR echt geen voltijdse job, daarom neemt iemand anders met kennis en interesse in HR dit erbij.”
   • “Ik heb een eigen HR verantwoordelijke en er komen geen klachten, dus het loopt goed.”

Nochtans zijn de hoge kosten voor HR niet te onderschatten. Vanaf 150 werknemers wordt het economisch gezien pas rendabel om een vaste HR medewerker in dienst te nemen. Gewoon omdat er pas dan voldoende werk is voor zo iemand. Mensen hebben de neiging om werk te creëren om toch maar bezig te zijn. Maar is dit het meest rendabel?

Evenzeer heeft een ontbrekend klankbord een grote impact: 

   • Gemiste optimalisaties en onnodige sociale risico’s door gebrek aan doorgedreven expertise. Onderzoek toont aan dat KMO’s gemiddeld 1,5% kunnen besparen op hun totale HR kost (loonmassa en leveranciers) – op voorwaarde dat ze natuurlijk de nodige expertise in huis hebben.
   • Zwak HR beleid kan leiden tot rekruterings -en motivatieproblemen: moeilijk aantrekken van nieuwe medewerkers of net het (geëngageerd) houden van goede mensen. Ze zeggen wel eens: “happy employees lead to happy customers, which leads to growth.”
   • Alleen is maar alleen – hierdoor ligt het verloop significant hoger en dreigt er dus een verloren investering in kennis.

Je eigen ondernemende HR partner

Via sharedHR heb je een eigen HR expert die jouw HR piekfijn en optimaal organiseert. Geen vaste medewerker maar ook geen externe consultant. SharedHR is the best of both worlds:

 • De expertise van een externe consultant – met voortdurende kennisdeling en coaching vanuit PointHR.
 • Het engagement en de beschikbaarheid van een vaste medewerker – hij werkt vanop jouw kantoor en is elke dag van de maand aan het werk voor jouw bedrijf.

Wat onze klanten zeggen

Wil je eindelijk je HR uit handen geven aan een expert?

Laten we eens samenzitten