Focus op mijn business

Als ondernemer heb je bepaalde vaardigheden. Je bent een krak in je vak. Jouw expertise is veel geld waard. Waarom spendeer je je tijd dan nog zelf met de loonadministratie?

Doe jij het ook nog zelf?

6 op 10 Ondernemers doen de loonadministratie nog zelf. Of hun partner doet het. Redenen?

 • Het kost me weinig tijd
 • Mijn tijd kost geen geld
 • Ik heb geen loonspecialist in huis

Laten we eerlijk zijn – je hebt een hekel aan loonadministratie. Operationele HR vertraagt je groei als ondernemer. Tijd is kostbaar, en je kan het best spenderen aan taken waar jij het meest efficiënt in bent. Anders verlies je kostbare tijd. 

Ieder zijn expertise

Bovendien ben je geen specialist ter zake (en je hebt waarschijnlijk geen enkele ambitie om dat te worden). Er zijn permanent opportuniteiten in de regelgeving die de loonlast verlichten. Je mist geregeld opportuniteiten, simpelweg omdat het niet je dagdagelijkse business is, en je je er niet in kan verdiepen. Bij vrijwel elke KMO vinden wij onbenutte kostoptimalisaties.

Jouw eigen ondernemende HR partner

Part-time bij jou, full-time beschikbaar!

Via sharedHR heb je een eigen HR expert die jouw loonadministratie en HR piekfijn en optimaal organiseert. Part-time bij jou aan de slag, altijd telefonisch bereikbaar. En je betaalt part-time! SharedHR is best of both worlds:

 • De expertise van een externe consultant – met voortdurende kennisdeling en coaching vanuit PointHR.
 • Het engagement en de beschikbaarheid van een vaste medewerker – hij / zij werkt vanop jouw kantoor en is elke dag van de maand aan het werk voor jouw bedrijf.

PointHR geeft je dus een HR expert op maat. Exact zoveel als nodig voor jouw loonadministratie en operationele HR. 

Meestal is deze oplossing goedkoper en effectiever dan een eigen HR medewerker aanwerven.

Focus voor jou en optimalisaties voor je bedrijf

 • Waar genereer je zelf het meeste toegevoegde waarde voor je bedrijf? Juist, in de domeinen waar jij het sterkst in bent. HR administratie is onze core business: wij hebben de expertise en tools om dit kwalitatief én efficiënt te organiseren. 
 • Door deze expertise identificeren we voortdurend optimalisaties. Loon is één van de grootste kostenposten in je bedrijf en België zit in de mondiale top-3 van meest complexe payroll. Maar toch zijn er mogelijkheden mits grondige kennis van payroll én jouw bedrijf/plannen: Enkele realisaties
  • Een helder alternatief voor dure interim medewerkers voor een dierenkliniek in Moerbeke: jaarlijkse besparing van 7,5K.
  • Naar aanleiding van de Corona steunmaatregelen merkten we op dat het sociaal secretariaat een bepaalde medewerker bij een Antwerpse retailzaak op een verkeerde vestigingseenheid stond. We corrigeerden dit en stemden af met de RSZ. Resultaat: 4K extra steunmaatregelen voor deze KMO.
  • Versnellen en efficiënter proces voor verlofaanvraag via implementatie van tool voor automatische aanvragen en validaties (industrieel bedrijf in Lokeren). Resultaat: tijdswinst van 1 dag per maand voor HR én tevredenheid van de medewerkers door snellere validatie van verlofaanvragen. 
  • Optimalisatie van loonbeleid waarbij bonussen nu via een bonusplan worden verwerkt. Effect: meer dan dubbel netto bedrag voor werknemers tegen zelfde werkgeverkost.
 • Door de combinatie van meer focus – jij wint tijd, tijd om je bedrijf verder te laten groeien – en onze optimalisaties wordt sharedHR een verhaal dat zichzelf terugverdient.
 • Goedkoper dan het aanwerven van een vaste HR medewerker
  • Vanaf 150 werknemers wordt het economisch gezien rendabel om een vaste HR medewerker in dienst te nemen. Gewoon omdat er dan voldoende werk is voor zo iemand. Waarom de volle pot betalen als het ook goedkoper kan?
  • Bijkomend is er ook een hoger verloop van HR medewerkers binnen KMO’s. Logisch toch, er is niet voldoende uitdaging en/of doorgroeimogelijkheden voor een voltijdse medewerker. Gevolg is een verloren investering in kennis. 
 • Last but not least, je hoeft helemaal niet te veranderen van sociaal secretariaat!

Wat onze klanten zeggen

Wil jij kunnen focussen op je klanten en op groei?

Laten we eens samenzitten